Goli Tánchely

Infrastruktúra
Az Új Előadóművészeti Alapítvány tevékenységének lényege a komplex és integrált kortárstánc-kultúra fejlesztés. 6 éves kortól az idős korig, kezdőktől a pedagógusok továbbképzéséig, tánctechnikai képzéstől a társművészetekkel való kapcsolatépítésig egy helyszínen nyújtjuk szolgáltatásainkat. A generációk és fokozatok egymás mellett élése ösztönző kölcsönhatással bír minden résztvevőre, ugyanakkor jelentősen javítja az infrastruktúra kihasználtságát.
A tárgyi feltételeket az Alapítvány az 1983-ban alapított Kreatív Mozgás Stúdió felszereléseinek beépítésével 1999 óta fejlesztett Goli Tánchelyen biztosítja.
A stúdiók működtetését a legnagyobb "bérlő" a Budapest Kortárstánc Főiskola valamint az EMMI által is támogatott Kortárs Alkotó Műhely teszi lehetővé. A fennmaradó idősávokat az üzemeltetéshez szintén hozzájáruló szintén szakmai tevékenységet folytató bérlők hasznosítják.

A tánctermek általános leírása:
Összes termünk alkalmas tánctechnikai, kreatív és egyéni foglalkozások lebonyolítására. Nagyobb tánctermeink (1-2) – az átlagos színpad méretekhez alkalmazkodva – alkalmasak főpróbák és házibemutatók befogadására. A további termek (3-8) választéka lehetőséget biztosít az előadás előkészítő próbamunka különböző fázisaihoz, a mozgásanyaghoz a résztvevők létszámához legmegfelelőbb terem kiválasztásához.

A tánctermek alapfelszereltsége az alábbiakat tartalmazza:
Három rétegű speciális rugalmas táncpadló. Grabolett balettpadló borítás. Tükrök, melyek igény szerint függönnyel eltakarhatók. Megfelelő légteret biztosító belmagasság. Rugalmasan szabályozható fűtési és szellőztetési lehetőség. 2016 nyarától az 1. és 2. termünk klimatizált. Hangszigetelt falak és ajtók. Állandó beépítésű, nagy teljesítményű sztereó hangsugárzók. Erősítő. CD lejátszó, az iskola teljes hangarchívumához (117 GB MP3 zenei anyag) folyamatos hozzáférést biztosító komputer. Csatlakozási lehetőség további hangforrásokhoz. Az egyes termek többletszolgáltatásait az alábbi táblázatban tüntettük fel.

A civil szervezetekkel és oktatásüggyel kapcsolatos állami újraelosztás korábbi helyzetünket – a támogatott/tűrt kategóriában hátrányos helyzet – tovább rontotta – a tűrt/tiltott, halmozottan hátrányos helyzet – irányába. A bevételi oldalon mutatkozó az álampolgárok és szervezetek 99,999 %-t hátrányosan érintő gazdasági és jogi változásokat tetézve bérleti díjunkat 2017-ben 10 %-kal, majd 2018. november 1-gyel újabb 10%-kal emelte a tulajdonos. Mindezen tényezők a bérelt terület radikális csökkentéséhez és a költségek jelentős növekedéséhez vezettek, melynek egy részét kénytelenek vagyunk áthárítani a termeinket használó társainkra is. A terhek arányosabb elosztása érdekében a frekventáltabb időszakokban magasabb, más időpontokban illetve hosszú távú és/vagy nagy óraszámot érintő szerződések esetében alacsonyabb díjakkal lehet számolni.

Terembérlési lehetőségekről ITT tájékozódhat.

Terem
Méret
Felszereltség
Óradíj*(60perc)
Nagyterem
fotó
14 x 11 m
háromrétegű hajópadló grabolett linó borítással,
elfüggönyözhető tükörfal,
bordásfal, balettrudak,
hangosítás, zongora
9000 Ft
Színházterem
13 x 11 m
háromrétegű hajópadló grabolett linó borítással,
hangosítás, zongora
balett rudak,
gurítható tükrök,
a klub felé nyitható oldalfal
8500 Ft
Kisterem
fotó
6 x 10 m
háromrétegű hajópadló grabolett linó borítással,
hangosítás
elfüggönyözhető tükörfal
4000 Ft
Balett-terem
fotó
10 x 10 m
háromrétegű hajópadló grabolett linó borítással,
hangosítás, elektromos zongora
balett rudak
elfüggönyözhető tükörfal
5000 Ft
 

ANGOLUL / FIND THIS INFO IN ENGLIS TOO