Támogatás a Budapest Tánciskolában végzett táncosoknak

Kedves Táncos, Koreográfus, Tánctanár Kollégánk!

Lehet, hogy Te is elvesztetted kenyéradó munkádat és most, majd' két hónap után sem látszik még az "alagút vége". Te is pályázhatsz a FESZ "színházi háttérszakmákban" dolgozók részére, a Thália színház "független előadóművészeknek" és az EMMI "független előadóművészeknek" meghirdetett pályázataira. Meg kell próbálni, de nem biztos, hogy mindből vagy akár egyikből is jut majd Neked is. Biztos nem ülsz tétlenül, de azt gondoltuk hogy talán elkel az anyagi segítség, akkor is ha van – mint reméljük – más forrásod is.

Mi viszonylag szerencsés helyzetben vagyunk:
– Jelenlegi BA-s tanítványaink az önállóságból kapnak alapos leckét és működnek az online kommunikációs formák is. Az iskolának 3 fő funkciója van: információ, kreativitás, szocializáció. Az első most kissé háttérbe szorul, a második folytatódik és a harmadik soha nem látott lehetőségekkel gazdagodik. A One A Week One Minute Video -kból készülő összeállítás reméljük képet ad majd erről.
– A tanári MA-s hallgatók szempontjából nem túl nagy különbség, hogy személyesen vagy otthonról ülünk a kerekasztal körül, a dolgozatokat amúgyis online kell leadni.
Szóval mi szerencsésen alkalmazkodtunk a helyzethez, persze jó lesz majd megint együtt táncolni.
– A szűkebb stáb az iskola jövőjét – új szakokat, új helyszínt – épít és ebben nem akadályoz minket a kijárási korlátozás.

Ez egy "ALUMNI" támogatás. Arra vállalkoztunk, hogy azokat a kortárstánc területén működő volt tanítványainkat támogatjuk, – Hód Adrienntől és Bakó Tamástól a tavaly végzettekig – akik elvégezték az iskolát (a szakközépiskola 4, később 5 évét, a főiskola 4, később 3 évét,) függetlenül attól, hogy közös megegyezéssel lezárt tanulmányaik után végül szereztek végbizonyítványt, diplomát vagy sem, magyarok vagy külföldiek, itthon dolgoznak vagy másutt.

Készítettünk egy egyszerű online kérdőívet olvasd el, töltsd ki, küldd el. Részletekkel majd azokat terheljük, akiknek jut a támogatásból. Kéthetente vagy havonta kb. 50 000 forintos támogatásokat tervezünk, az igények és lehetőségek függvényében. Biztos jobban jársz, mintha nem is kérnél. Visszavonásig minden hétfőn átnézzük az igényléseket és igyekszünk hamar dönteni, és még azon a héten fizetni akiknek jut. Számládra küldjük támogatásként az összeget.

Természetesen támogatásokat fogadunk is ebbe az Új Előadóművészeti Alapítványon belül elkülönítetten kezelt alapba: HUF  € számla adatok. Ha tudsz támogatást küldeni, a szövegbe ezt írd: ALUMNI TÁMOGATÁSRA
Ha nem akarod, hogy neved nyilvános legyen, írd ezt: ANONÍM TÁMOGATÓ

Remélem, összeségében ezzel az egésszel, többet segítünk, mint ártunk.

Angelus Iván

A mai napig alábbi volt növendékeink kaptak 50 000 HUF adómentes támogatást.

 1. Csasznyi Blanka
 2. Busa Balázs
 3. Lévai Viola
 4. Szeri Viktor
 5. Takács Ramóna
 6. Cserepes Gyula
 7. Oberfrank Réka
 8. Dányi Viktória
 9. Szombati Anett
 10. Sebestyén Tímea
 11. Bakos Luca
 12. Farkas Zoltán
 13. Vass Imre
 14. Andrási Attila
 15. Kelemen Patrik
 16. Furulyás Dóra
 17. Vadas Zsófia Tamara
 18. Dömötör Judit
 19. Takács Ramóna/2
 20. Farkas Zoltán/2
 21. Csasznyi Blanka/2
 22. Busa Balázs/2
 23. Rab-Kuti Alexandra
 24. Dézsi Kata
 25. Sessi Krisztina
 26. Oberfrank Réka/2
 27. Lévai Viola/2

A COVID-19 jövedelem kiesések kapcsán nyújtott alumni támogatási programot e ponton lezárjuk.
Kérjük aktualizáljátok honlap infotokat, illetve akinek nincs, pótolja, hadd lássa mindenki eredményeiteket.

Különleges esetben azért írjatok, hátha éppen tudunk segíteni valahogyan.

2020. június 10
Angelus Iván

Ps.
Néhány alkalommal, korábban már előfordult, hogy volt tanítványunknak módjában állt támogatni az Alapítványt, és ezt meg is tette.
Megragadom az alkalmat, hogy ismét megköszönjem önzetlen támogatásukat:
Hevér Zsófi
Babják Rella
ha valakiről galád módon megfeledkeztem, szóljon nekem.
Iván

Aktualizált Alumni lista
English version