KORTÁRSTÁNC & CIRKUSZ: BKTF – MACIVA együttműködés

Együttműködési megállapodást kötött a Budapest Kortárstánc Főiskola (BKTF) és a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA).

A következő két évben, 2019. március 1. és 2021. június 30. között a BKTF – cirkuszművészeti szakemberek bevonásával – az elmúlt három évtizedben itt felhalmozott pedagógiai, művészeti és intézményfejlesztési eredményekre építve meg kívánja alapozni az európai felsőoktatási térségben jelenlevő, korszerű, felsőfokú kortárstánc és cirkuszművészeti előadóművész, alkotó és pedagógus képzés BA és MA szintű beindítását.

A MACIVA egyes tevékenységeit a BKTF székhelyére telepíti és segíti a BKTF fejlesztő tevékenységét és jelenlegi tevékenységeit kiszolgáló infrastruktúra működtetését.

Az együttműködés négy fő célt szolgál:

  • A cirkuszművészek évtizedek óta dédelgetett álma válhat valóra a cirkuszművészeti képzés felsőoktatási szintre és rangra emelésével.
  • A pedagógiai és művészeti értelemben sikeres kortárstánc művészeti képzések új, működőképesebb keretek közé illesztése.
  • A megújuló cirkuszművészet pozícionálása, elsősorban az előadóművészet társművészeti területeire, a mozgásművészetre, a kortárstánc és a színművészet tapasztalataira építve.
  • Az előadóművészet, s ezen belül a nonverbális kortárs mozgásművészetek (kortárstánc, cirkuszművészet) széles társadalmi elterjesztése, a műveléséhez és befogadásához egyenlő esélyt teremtő oktatási szakirányok kidolgozása, fejlesztése.

Dr. Angelus Iván
BKTF
Alapító/Rektor

Dr. Borsós Beáta
MACIVA
Ügyvezető

 

Gabor Jeno (1893-1968) ‘Acrobats’, 1933
forrás: https://www.veniceclayartists.com/circus-performance/

See it English too please.