közösségi finanszírozás

“közösségi finanszírozás”
A kultúra közvetlen értékteremtés, közvetlen értékközvetítés. A vállalkozások törvényi kötelezettsége a profit termelés. Az alapítványi forma lényege, hogy törvényes keretet ad a profit világával párhuzamos működésre. Eszközünk a transzparens értékorientált gazdálkodás. Gyakorlati kutatásokat végzünk és a kutatás eredményeit közvetlenül valósítjuk meg.

Ennyi áll erről az Új Előadóművészeti Alapítvány 2023-as tervei között. Az alapítvány nem is tud, nem is akar pénzben kifejezhető profitot termelni. Az alapítvány pénzben ki nem fejezhető értékeket teremt és közvetít. Egy szervezet persze nem képes erre, de a szervezet égisze alatt értékteremtő munkát végző emberek igen.

A pénz célja, hogy összemérhetetlen dolgokat összemérhetővé tegyen. Az almatermelő körtét vesz. A körtetermelő zoknit. Az érték cserélhető áruvá alakul. Minél többen állnak az almatermelő és a zokni gyártó közé annál több improduktív szereplőt kell eltartania az alma, körte és zokni termelőnek. Azt ígérik: összekötnek minket, megvédenek minket, és helyettünk közfeladatokat finanszíroznak a pénzünkből: iskolát, egészségügyet, kultúrát, közösségi fórumokat. Látjuk mennyi jut erre, és mennyi kastélyra, yachtra, családra, stricire, önvédelemre és támadásra. Mint Chaplin kölyke, csúzlival kiveri az ablakot és már jön is az üveges. Média milliárdokból buborékokba zárnak majd összeveszejtenek minket, hogy aztán megvédhessenek, persze gyerekeink vére árán.

Van, aki úgy hívja az ilyen gondolatokat: romantikus antikapitalizmus, bal.libcsi értelmiségi lelkizés, de “székely bajszosok” hívhatják kalákának is ha úgy jobban értik, és “bűnös városok askenázi zsidói” kisközösségek hálózatának. NEM köztük húzódik a frontvonal.

De az Alapítvány lényege, hogy KILÉP ebből a “mai kocsmából”. NEM ezen a (virtuális) terepen vesztegeti energiáit, hanem a közvetlen értékteremtés, értékközvetítés és értékbefogadás útjait fürkészi, az értékteremtésre, értékközvetítésre és értékbefogadásra szövetkező embereket segíti.

Ma is működik a 3 T. Amit csinálunk semmiképp se Tilos, sajnos kevéssé Támogatott, viszont legalább Tűrt!
Nem reménytelen, nem kidobott energia. A legjobb amit tehetünk.

»»» az alapítvány többi programjáról