Teaching Dance in the XXI. Century |TÁNCTANÍTÁS A XXI. SZÁZADBAN 2.0

Dear Colleague!
Please feel free to listen the series of conversations in English we have recorded with Iréne Hultman, Péter Cseri, Marco Torrice and Anne-Linn Akselsen in the framework of a workshop series we have organized at our BA and MA courses.
We should highly appreciate your contribution sending an e-amil or any other materials enriching this common thinking .

Kedves Tánctanár Kolléga!
Szeretettel várunk az alább részletezett program sorozat eseményein.

TÁNCTANÍTÁS A XXI. SZÁZADBAN 2.0
Konferencia sorozat

 A tánctanítás jövőjével kapcsolatos kérdéseinket, a Budapest Kortárstánc Főiskolán zajló gyakorlati és elméleti munka tapasztalatait – nehézségeket és eredményeket – továbbra is szeretnénk megosztani a hasonló tevékenységet folytató testvérintézmények munkatársaival. 

IRÉNE HULTMAN független táncművész, táncpedagógus, többek között a Trisha Brown együttes táncosa, később próbavezető munkatársa volt. Svéd, New Yorkban él.
2014. március 10-14 között tanít iskolánkban minden nap 10.30-12.00 között valamint, 11-én és 13-án 8.45-10.15 között is. 13-án, csütörtökön 13.00 – 15.00 között angol nyelvű kerekasztal beszélgetés lesz Iréne-nel, ahol a „Technika és kreativitás a táncképzésben” témakörben lehet lehetőleg előzetesen kérdéseket megfogalmazni, illetve részt venni a párbeszédben. A hanganyagot rögzítjük és elérhetővé tesszük.
Iréne-ről alapinformációkat lehet találni itt.
A beszélgetés szerkesztetlen hangfelvétele:

CSERI PÉTER countertechnikát tanít nálunk, független táncművész és pedagógus. Hollandiában és Szlovákiában él. Az ismerkedést ezen az oldalon is lehet kezdeni. 2014. március 17-20 között tanít iskolánkban minden nap 10.30-12.00 között. Hétfőn és szerdán kezdőbb, kedden és csütörtökön haladóbb csoportot tanít. 20-án. 13.00 – 15.00 között angol nyelvű kerekasztal beszélgetést tervezünk Péterrel, a mai kortárstánc technikai rendszerekről. A hanganyagot rögzítjük és elérhetővé tesszük:


DOUG VARONE március 19-én szerdán 14.45 – 16.15 tart órát. A Nemzeti Táncszínház szervezésében a MüPa-ban fog fellépni április 27-28-án a New Yorkban élő világhírű koreográfus. 

MARCO TORRICE a PARTS-ban végezte tanulmányait. A ROSAS, a HODWORKS, a BLOOM, Molnár Csaba produkcióiban táncol.
Marco gyakori vendég iskolánkban, legközelebb április 7. és 11. között tart órát minden nap 10.30 és 12.00 között. Hétfő, szerda, pénteken kezdőbb, kedd, csütörtökön haladóbb órát tart.
Április 24., 25. és 28-án is lesz órája. 24-én csütörtökön 13.00 – 14.00 angol nyelven beszélgetünk arról, hogyan tanítsuk a jelenben a jövő táncművészeit.
Íme a vele folytatott beszélgetés:

.

ANNE-LINN AKSELSEN független kortárstáncos, pedagógiai koordinációs munkát is végez a brüsszeli PARTS-ban. Juhász Kata hívta meg a Győri Szakközépiskolába, az ő ajánlása alapján tart nálunk két „modern balett órát” április 14-én és 16-án 8.45 – 10.15 között, valamint egy kortárstánc technika órát 14-én, hétfőn 10.30 – 12.00 között. Szerdán 10.30 és 12.00 között rövid beszélgetést szervezünk a balett és a kortárstánc illetve a balett képzés és a táncos képzés kapcsolatáról, angol nyelven, szükség esetén, előzetes kérés alapján szinkron tolmácsolással.
A beszélgetés szerkesztetlen hangfelvétele:

JOE ALEGADO-t nem kell nektek bemutatni. Április 25-26-27-én a Trafó Stúdióban tanít asszisztense – volt tanítványunk, Csasznyi Blanka szervezésében. A meghívott intézmények 2-2 munkatársa ingyenesen tekinthet meg egy-egy órát. Jelentkezni a mi címünkön és a csaszni.blanka@hotmail címén kell.

KARCZAG ÉVA visszatérő, fontos partnere iskolánknak. A vele folytatott március eleji beszélgetés hangfelvétele imél kérésre elérhető. Legközelebb június 2-6. lesz nálunk. Ő 105 perces haladó órákat tart hétfőtől péntekig 10.30-12.15 között. Kezdő órája 8.30-10.15 lesz kedden és csütörtökön. Csütörtökön 13 órától lehetőséget teremtünk egy újabb beszélgetésre. … Az alább idézett beszélgetés végül 2014 októberében jött létre. Fuchs Lívia és Angelus Iván beszélgetett Évával magyarul a kortárstánc jövőjébe mutató jelen tendenciákról. Abban maradtunk, találkozunk 20 éve múlva, hogy megbeszéljük, vajon igazunk volt-e valamiben…

Tapasztalataink megosztása különösen fontos nekünk ma, amikor a felsőoktatást, a kultúrát, a művészetet, az alapítványi szférát általában hátrányosan érintő intézkedések, konkrétan a mi iskolánkat is kritikus helyzetbe hozták. Eredményeinket igyekszünk átmenteni a jövőbe…

Érdeklődést, jelentkezést budapest@tanc.org.hu címünkre várjuk, a tárgyba kérjük írjátok: Tánctanítás a XXI. században 2.0. A változtatás jogát fenntartjuk. Az események előtti héten ellenőrizzétek a dátumokat.

Tisztelettel
dr. Angelus Iván
Rektor
BKTF/BCDA
dance.org.hu

Add a Comment