Tánctanár mesterszak (MA)

Last update: 2024. 05. 06. at 00:04
NEM FRISSÜLŐ ARCHÍV BEJEGYZÉS
NON-UPDATING ARCHIVED POST

A két éves tanárképzés a kortárstánc művészet és más mozgás alapú művészeti ágak területén végzett pedagógiai munkára készít fel. A képzés fő területei:

  • Integrált élményalapú táncgyakorlat és -elmélet tanítása
  • Kreativitás fejlesztés tanítása
  • Szociális képességek fejlesztésének tanítása

A kétéves képzést azoknak ajánljuk, akik előadóművészeti előképzettséggel és rutinnal rendelkezve, saját pedagógiai útjuk megtalálása érdekében vállalkoznak a 100 %-os intenzitású önálló és csoportos munkára.
A felvételire a határidő előtt feltöltött intézményi online kérdőív alapján hívjuk be a jelentkezőket. A felvételin a hagyományos és újító tánc- és előadóművészeti technikák terén szerzett jártasságot és rutint, a sikeres pedagógus pályához szükséges testi-, szellemi- és lelki-alkati alkalmasságot vizsgáljuk. A technikák ismerete, a tanulási stratégiák, a koncentrációképesség, a kulturális horizont, a pedagógus pályára való rátermettség állnak a figyelem középpontjában.

A BKTF Tanárképzés tanszékvezetője és a Tánctanár MA szakfelelőse dr. Angelus Iván PhD.

A jövőben keresztféléves formában – legközelebb 2024. februári kezdéssel – indítjuk tanárképzéseinket.

A képzés állami ösztöndíjas és térítéses formában is indul. A tanárjelölteknek mindkét esetben jár a diákigazolvány és igényelhető a diákhitel. A térítéses formában felvett hallgatók – rászorultsági és kiválósági szempontok alapján elbírált – rektori ösztöndíjra pályázhatnak.

FELVI – a pontos dátumot lásd 2023 őszén a FELVI honlapján
BKTF Belső Jelentkezési Lap beküldésének határideje: megegyezik a FELVI határidővel
Az állami ösztöndíjas képzés feltétele a sikeres felvételi vizsga és a finanszírozható szabad félévek mellett a határidőre történő FELVI jelentkezés!
Költségtérítéses formában a díj: 400 000.-Ft /szemeszter
Tanári MA szak felvételi időpontja: A jelentkezőknek egyedi értesítést küldünk.