Főiskolai ösztöndíj- és támogatástaláló, tanácsadó rendszer

Last update: 2024. 05. 06. at 00:04
NEM FRISSÜLŐ ARCHÍV BEJEGYZÉS
aktuális

Felismerve azt az igényt, hogy egy főiskolai tanulmányait megkezdő fiatal gyakorta nem, vagy csak nehezen tud eligazodni a tandíjak, ösztöndíjak, és különböző tandíj támogatási rendszerek között a Budapest Kortárstánc Főiskola kialakított egy tanácsadó irodát, mely többek között a leendő hallgatók és a BKTF diákjai számára nyújt személyes tanácsadást. Az iroda segíti a diákot feltérképezni a tandíjakhoz és a tanulmányi idő alatti élethez szükséges források részbeni, vagy teljes körű megszerzési lehetőségeit.

Egy főiskolai tanulmányait végző fiatal személyiségfejlődéséhez, és az életben való eligazodásához hozzátartozik annak megismerése, hogy az élethez, a szakmai célok megvalósításához szükséges anyagi forrásokat milyen módon teremti meg saját maga számára az egyén. Ennek a folyamatnak elengedhetetlen része a támogatási lehetőségek és rendszerek megismerése. Annak felelőssége, hogy miként finanszírozza a saját életét a hallgató, elsősorban a saját és részben — lehetőségek függvényében — a családja felelőssége. Ehhez hozzájárulásként a BKTF segíti a hallgatót a támogatások, ösztöndíjak felkutatásában.

Példák tandíjtámogatási és egyéb ösztöndíj lehetőségekre:

  • Rektori ösztöndíj
  • Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj
  • Fővárosi Nagycirkusz kiválósági tanulmányi ösztöndíja
  • Önkormányzati ösztöndíjak
  • Civil szervezetek, alapítványok, melyekkel a Főiskola jó szakmai kapcsolatot ápol és jó referencia alapján részbeni vagy teljes tandíj támogatással segíti a hallgatókat.
  • Diákhitel konstrukciók
  • Részletfizetés

Friss hírek:

Ukrán hallgatók támogatása:
A SOROPTIMIST Alapítvány elnökségi döntése értelmében a 2023 tanévben 3 fő ukrán hallgató tandíját fedezik 100% nagyságrendben.

Rektori ösztöndíj:
A művészképzés elérhetősége érdekében, a 2023/2024-es tanévre is rektori ösztöndíjat hirdetünk (összege maximum a tandíj 50%-a), melyet kérelem alapján, a szociális és a kiválósági szempontok, valamint az iskola aktuális lehetőségeinek függvényében bírálunk el. A 2022-23-as tanévben 9 fő részesült rektori ösztöndíjban 5.850.000.- Ft értékben.

Fővárosi Nagycirkusz:
Tradicionális cirkuszi családból érkező hallgatók ösztöndíj támogatása a 2023/24-es tanévre: maximum 5 fő részére, a tandíj maximum 50%-a értékben.

Nemzeti Cirkuszművészeti Központ:
Lovasakrobata Ösztöndíj: 2 fő részére 80% tandíj támogatást nyújt a 2023/24 tanévre a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémián az akrobatika világából érkező diákok részére.

Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj
Minden tanévben 1 fő részére a Főiskola ajánlásával a magyar állam havi 40.000.-Ft támogatást nyújt.

Diákhitel

Diákhitel1: A szabad felhasználású diákhitelt bármire költhető, és igény szerint havi részletekben vagy félévente egy összegben kerül kiutalásra.

A Diákhitel2: az önköltséges képzések díját fedezi, a hitelt pedig később kamatmentesen fizethető vissza.

 

Egyéb juttatások:

Erasmus Program
Az Európai Uniós Erasmus+ programjának támogatásával diákjaink és munkatársaink külföldi tanulmányutakon vehetnek részt. Lehetőség nyílt külföldi diákok és tanárok fogadására.
A 2022/23-as tanévben 15 hallgató tanulmányait segítette az Erasmus Program a BKTF-n 16.967 euró támogatással.

Diákigazolvány
Minden hallgató jogosult a diákigazolvánnyal járó kedvezményekre és a diákhitel igénybevételére.

Szálláshely
A Főiskola szabad férőhelyek függvényében kedvező áron szálláshelyet biztosít diákjainak.

 

Az ösztöndíjakkal és a támogatásokkal kapcsolatos kérdéseket a study.administration@bcdc.hu e-mail címre várjuk.