DOBBANTÓ – Kreativitásfejlesztés, ahol a legjobban kell

 

iGAZGYÖNGY

Edelény, Sárospatak és Berettyóújfalu városokban és a környező falvakban él az a 46 hátrányos helyzetű fiatal akiket ez a projekt támogat. Jelentkezésük alapján a DOBBANTÓ projekt támogatja őket hátrányos helyzetük leküzdésében.

Hosszabb távon cél a kitörés, a felzárkózás, az emberibb élet támogatása.

Közép  távú cél a felsőoktatásba jutás támogatása olyan falvakban, városokban ahonnan még szinte senki nem jutott semmilyen felsőoktatási intézménybe soha.
Rövid távon a projekt tantárgyi korrepetálással és kreatív projektek mentorálásával segíti a Dobbantósokat és környezetüket.

Az Új Előadóművészeti Alapítvány 2013 márciusában beadott pályázatára július végén kapott pozitív választ. Az egy tanévre szóló támogatás első részlete  november végén érkezett. Addigra indulásra készen álltak a helyi mentorok, korrepetáló tanárok és a diákok. Az előkészítés után januárban vett újabb lendületet a munka.

A korrepetálás, a mentorokkal folytatott tanulságos alkotó munka, a tánciskolásokkal közös Trafós előadás és a Nyári Ütem kirándulása jelentették a program központi elemeit. 

A folytatásról, részletekről a DOBBANTÓ program hivatalos honlapján láthatóak a hírek.