Dániában jártunk

Bakó Tamás és Angelus Iván egy koratavaszias januári  hétvégén Holstebroban és Koppenhágában járt.

Tamás Contemporary Technique és Iván Improvisation/Composition órái nagyon népszerűek voltak a koncentrált, oldott légkörben okosan táncoló holstebro-i diákok és tanáraik körében.

3-an mindjárt utaztak is 350 km-t hogy szombaton eljöjjenek – a hamarosan bontásra kerülő – koppenhágai DANSEHALLERNE-ben megrendezett BCDA-preaudition-re. Itt 4 órán keresztül töretlen energiával táncolt, tanult, alkotott a 21 jelentkező. 2-en Svédországból, egy lány Finnországból, 3-an Holstebro-ból a többiek a Copenhagen Contemporary Dance School egyéves kurzusáról jöttek – dán, svéd, norvég, svájci, magyar táncosok. Legalább 10 táncost – köztük két fiút – bátorítottunk, hogy vegyenek részt a júniusi budapesti felvételin.

A mi iskolánk előfelvételije után legtöbben végigzarándokolják a többi hasonló – mégis különböző, egyes területeken többet vagy kevesebbet, de mindig mást nyújtó – európai iskolát: Koppenhága, Bruxelles, London, Antwerpen, Stavanger, Rotterdam, Amsterdam, Leeds  – és Budapest iskolái közül választanak. És persze az iskolák is közülük.

 

Add a Comment