Budapest Cirkuszművészeti és Kortárstánc Főiskola – Budapest Circus Art & Contemporary Dance College

K Ö Z L E M É N Y

BCKF és BCDC!

Megszületett a döntés! A BKTF szenátusa, a jelenlegi alapító és fenntartó Új Előadóművészeti Alapítvány és az új fenntartó egybehangzóan  döntött:

Budapest Cirkuszművészeti és Kortárstánc Főiskola, angolul Budapest Circus Art & Contemporary Dance College néven folytatja képzési, művészeti, kutatási és művészetnépszerűsítő munkáját az Angelus Iván által alapított és 2023. június 14-ig általa vezetett intézmény.

Cirkuszművészet Alapképzés (BA), Cirkuszművészet Mesterképzés (MA), a cirkuszi táncos képzésre koncentráló Táncos és Próbavezető Alapképzés (BA) szakokkal bővül a korábbi Kortárstánc Alapképzés (BA). A művészképző szakokon túlmenően Mesterképzés (MA) szinten folytatódik a művész pedagógus képzés is.

A névhasználat megváltoztatása maga is többhónapos folyamat, az új nevek használata a felsőoktatási törvény mellékletének megváltoztatása után válik hivatalossá, de a szakstruktúra váltás, a képzési programok kialakítása, a jogi, infrastrukturális feltételek megteremtése évek óta zajlik.

2019 tavaszán kezdődött a folyamat, s nekem “…állni látszék az idő, Bár a szekér szaladt.” – mondja Angelus Iván, aki nem csak alapítóként és 19 éve vezetőként fémjelzi az iskolát, de “levezényelte”, az átadás – profil, fenntartó és helyszín váltás – folyamatát is. Közvetlen vezető munkatársai Reidl Kamilla rektorhelyettes és Péter Petra továbbviszik a főiskolai ügyeket, biztosítják a folyamatosságot és az új kihívások megvalósítását. A kortárstánc művész képzést Bakó Tamás és Furulyás Dóra folytatja és fejleszti tovább.

“Több mint negyven éve vagyok művészeti intézmények alapítója és vezetője, ideje volt átadni a stafétabotot. Ha utódaim igénylik, – és új terveim is engedik – más szerepkörben továbbra is számíthatnak rám. Bízom bennük és sok sikert kívánok nekik!” – mondja/írja Angelus Iván.