BKTF/RÁFUTÁS 21/22: Újraindul a BKTF-en a kortárstánc képzés

 

Nem táncokat tanítunk, hanem táncolni tanulunk.”

 

A Kortárstánc Alapszak 2022 szeptemberi újraindítására, az első évfolyam vezetésére és egy előkészítő év szervezésére kérte fel közvetlen kollégáit a BKTF alapító/rektora Angelus Iván.

Az új évfolyamért felelős stáb: 
Bakó Tamás – Évfolyamvezető
Furulyás Dóra – Szakmai Koordinátor
Várnagy Kristóf – Szakmai Koordinátor
Péter Petra – Tudományos és Nemzetközi ügyek
Reidl Kamilla – Koordinációs Rektorhelyettes
Csasznyi Blanka Flóra – Közönségkapcsolat

Az iskola több évtizedre visszanyúló hagyományait folytatva aktívan keressük az alkalmakat a találkozásra a tánc iránt érdeklődőkkel, a jövendőbeli diákokkal, a közönséggel. Ezért a BKTF Táncművész Alapképzési Szak 2022-es indítását megelőző évadban a RÁFUTÁS 21/22 programot hirdetjük meg. Ennek keretében szerteágazó szakmai és művészeti eseménysorozatot szervezünk, amelyet Felvételi Előkészítő Kurzus, Pályaorientációs Napok, őszi/téli Nyitott Napok, Hétvégi Workshopok, Online Mentor Program és a Felvételi alkotnak.

 

forrás: Hevzso photography

 

FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ KURZUS

 

12 hét, 12 tánc

 

A Táncművész Alapképzési Szak 2022-es újraindulását megelőzően 12 hetes Felvételi Előkészítő Kurzust hirdetünk ambiciózus amatőrök és a hivatásos kortárstánc képzés iránt komolyan érdeklődők számára. Célunk, hogy a résztvevők betekintést nyerjenek a főiskolai képzésünk működésébe és megismerjék az iskolánkra jellemző tanulási módszereket, az önálló munkát, az egyéni és a közös alkotás folyamatát.

Az Előkészítő szemléletének középpontjában a technikai képzés, a mozgáskészségek fejlesztése, a testtudati munka áll. A résztvevők ezzel egyidejűleg a kreatív fejlesztés által előadói és alkotói képességeiket is felfedezhetik, fejleszthetik. Kurzusunk további sajátossága, hogy óráinkat volt diákjaink és jelenlegi tanáraink vezetik, akik hazai és nemzetközileg elismert, aktív alkotó- és előadóművészek, pedagógusok. Ezen tapasztalati tudás átadásában látjuk a mai világban elengedhetetlen aktualitás zálogát.

Tanárok: Békési-Szombati Anett, Csasznyi Blanka, Csuzi Márton, Farkas Kámea, Farkas Zoltán Batyu, Furulyás Dóra, Fülöp László, Petrovics Sándor, Kancsó Luca, Mikó Dávid, Várnagy Kristóf
Tanárainkról és óráikról ide kattintva tudhatsz meg többet
Időtartam: 2021. szeptember 20. – december 17. (Őszi szünet: november 1-7.)

Jelentkezési határidő: szeptember 17. 14:00 (CET)
Órarend: itt érhető el

Helyszín: Budapest Kortárstánc Főiskola, 1036 Budapest Perc utca 2. II. emelet
Díj: 120.000 Ft / fő  A jelentkezési lap visszaküldését követő 5 munkanapon belül
Részletfizetési kérelem is lehetséges: 
– első részlet 72.000 Ft, a jelentkezési lap visszaküldését követő 5 munkanapon belül
– második részlet 48.000 Ft, 2021. október 8. péntek 14.00 (CET) óra előtt

Jelentkezés
1. a kitöltött jelentkezési lap visszaküldése
2. a kurzus teljes árának, vagy részletfizetés esetén az első részlet befizetése  

Találkozás a jelentkezés előtt
A kurzus megkezdése előtt ingyenes, nyitott alkalmat tartunk, ahol bárki részt vehet két táncórán, megismerkedhet a kurzuson tanító tanárok egy részével, találkozhat a kurzus szakmai vezetőivel és felteheti kérdéseit.
Időpont: 2021. szeptember 10. 18:00-21:00.
Regisztrációs űrlap: itt érhető el
Helyszín: Budapest Kortárstánc Főiskola, 1036 Budapest, Perc utca 2. II. emelet.

Részletek:
– Órarend: hétfő, szerda, péntek, két táncóra 18.00-20.45
– Hiányzás: a kurzus teljes időtartama alatt maximum 12 órányi hiányzásra van lehetőség. Ezt meghaladó hiányzás esetén a képzés nem folytatható.
– Pénzvisszatérítés: pénzvisszatérítésre nincs lehetőség.

 

PÁLYAORIENTÁCIÓS NAPOK

 

A Táncművész Alapképzési Szak a hivatásos előadóművészeti pálya iránt érdeklődők számára nyújt felsőfokú továbbtanulási lehetőséget. A Pályaorientációs Napok keretében bemutató foglalkozásokat tartunk magyarországi táncművészeti szakközépiskolákban és táncstúdiókban. A nap folyamán az iskola/stúdió növendékei és pedagógusai betekintést nyerhetnek a főiskolán folyó munkába és megismerkedhetnek a képzésben tanító pedagógusokkal.

Két foglalkozás tervezet közül lehet választani, annak függvényében, hogy melyik a leginkább alkalmas az iskola/stúdió, valamint a növendékek számára:
1. 1 tánctechnikai óra (75 perc), 1 kreatív óra + beszélgetés (90 perc)
2. tánc és repertoár jellegű foglalkozás (90 perc) és a főiskola által felkért művészek előadása és beszélgetés (60 perc)

Mindkét esetben prezentáljuk a Táncművész Alapképzési Szak megújult szakmai programját, ismertetjük a felvételi eljárás menetét, valamint szívesen válaszolunk felmerülő kérdésekre (ca. 30 perc).

A program különösebb technikai feltételeket nem igényel, táncstúdióban, tiszta tornateremben valósítható meg. 

Amennyiben érdekesnek találja a lehetőséget és szeretné meghívni a programot, kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal!

Elérhetőség:
Csasznyi Blanka Flóra 
bktf.rafutas@gmail.com

 

 

ŐSZI NYITOTT NAPOK

 

A RÁFUTÁS 21/22 program keretében 3 napos intenzív nyitott tánckurzust hirdetünk. A résztvevők a három nap folyamán betekintést nyerhetnek a főiskola sokszínű munkájába.  

Kortárstánc órák, improvizáció és kompozíció, valamint kreatív munka és munkabemutató alkotja a folyamatot. A résztvevők megismerkedhetnek néhány, az iskolában alkalmazott innovatív táncpedagógiai módszerrel, munkaszemlélettel és gyakorlattal. A tánctechnikai fókusz mellett az egyéni és közös alkotás gyakorlatát is megtapasztalhatják. A kurzus zárásaként a kreatív munkákat bemutatjuk egymásnak és meghívott vendégeinknek. A foglalkozásokat klubszoba, előadásnézés és a Budapest Galériában zajló “MOZGÁSBAN- a Budapest Tánciskola 1979-től” című kiállítás látogatása kíséri.

A kurzust azok számára ajánljuk, akik a 2022-ben induló Táncművész Alapképzési Szak iránt érdeklődnek és szeretnének több személyes tapasztalatot szerezni a felvételi jelentkezést megelőzően.

A kurzuson való részvétel szakmai előképzettséget, táncos múltat nem igényel.

Helyszín: Budapest Kortárstánc Főiskola, 1036 Budapest, Perc utca 2. II. emelet
Időpont: 2021. november 3-5.

Mintaórarend:
09.30-10.00 egyéni bemelegítés
10.00-11.30 kortárstánc
11.30-11.45 szünet
11.45-13.15 improvizáció
13.15-14.00 ebédszünet
14.00-16.00 kompozíció és alkotás
Kiegészítő programok: klubszoba, kiállítás-látogatás, előadás nézés.

Jelentkezéssel és a kurzus további részleteivel kapcsolatos információk hamarosan ugyanitt.

 

TÉLI NYITOTT NAPOK

 

A RÁFUTÁS 21/22  program keretében 3 napos intenzív kurzust szervezünk 2021. december 28. és 30. között. A kurzus meghívásalapú és regisztrációhoz kötött. A résztvevők a RÁFUTÁS 21/22 valamelyik programjában való részvétel után kapnak személyes meghívást.

A kurzus során a Táncművész Alapképzési Szak munkarendjéről és szakmai-pedagógiai gyakorlatáról sűrített formában szerezhetnek tapasztalatot. Kortárstánc órák, improvizáció és kompozíció, valamint kreatív munka és munkabemutató fogják alkotni a kurzus anyagát, hangsúlyt fektetve a tánctechnikai és alkotó-előadói készségek fejlesztésére. A résztvevőknek így lehetősége nyílik az előző együttműködések során megszerzett ismeretek elmélyítésére, további orientációra, valamint a felvételi szándék megerősítésére.
Időpont: 2021. december 28-30.
Helyszín: Budapest Kortárstánc Főiskola, 1036 Budapest, Perc utca 2. II. emelt

A részvétel regisztrációhoz kötött. 
A regisztráció díja: 12.000 Ft

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK HAMAROSAN UGYANITT

 

KONCERT ÉS TÁNC

 

Örömzene, örömtánc

 

Batyu-Borbély duó – egy különleges zenei és performance játék

Időpont: 2021. november 27. 18:00 órától
Helyszín: Budapest Kortárstánc Főiskola, 1036 Budapest, Perc utca 2. II. emelet

 

 

A formáció két kiváló előadóművész és alkotó díjnyertes kettőse, Farkas Zoltán „Batyu", néptáncos, koreográfus és Borbély Mihály muzsikus. Előadásukban virtuóz módon találkozik a jazz, a népzene, a néptánc, a kortárstánc és az improvizáció.

Az est végén a koncertet közös tánc fogja zárni. Batyu gardon játékkal kíséri majd a kettős jártatója és sirülője táncokat. A lépések elsajátításában és járásában a RÁFUTÁS 21/22 program Felvételi Előkészítő Kurzus tanárai Batyu és Farkas Kámea fognak segíteni.  

Várunk szeretettel mindenkit, aki egy jó koncertre vágyik és szívesen táncra is perdülne! 

Az esemény ingyenesen látogatható, nem regisztrációhoz kötött.

 

Az esemény a „Köszönjük, Magyarország!” program keretében valósul meg.

 

HÉTVÉGI WORKSHOP

 

RÉSZLETEK HAMAROSAN

 

ONLINE MENTOR PROGRAM

 

RÉSZLETEK HAMAROSAN

 

 

Felmerülő kérdések esetén a bktf.rafutas@gmail.com e-mail címre várjuk a leveleket.

Támogatók: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Erasmus+, Köszönjük Magyarország! Új Előadóművészeti Alapítvány