Békési-Szombati Anett

A Budapest Kortárstánc Főiskola táncművész szakán végzett 2014-ben. Az iskolában kortárstánc tanárai voltak: Bakó Tamás, Marco Torrice, Hód Adrienn,Vladka Mala, Angelus Iván, Rózsavölgyi Zsuzsa, Karczag Éva. Ezentúl az alábbi mesterek kurzusain vett részt: Peter Jasko (SVK), Rasmus Ölme (SWE), Eléonore Valére- Lachky (FRA), Laura Aris (BEL), Corinne Lanselle (FRA), Ori Flomin (USA), Janet Panetta (USA), Anne-Linn Akselsen (NOR), Šárka Bocková (CZ), Natasa Novotná (CZ).
Jelenleg szabadúszó táncos és többek közt olyan társulatokkal dolgozott, mint az Inversedance. Rendszeresen tanít kortárstáncot, improvizációt és kontakt technikát különféle budapesti alapfokú művészeti iskolákban.
Anettot mindig is érdekelte a képzőművészet és a tánc közti kapcsolat, ezért gyakorta készít koreográfiákat galériákba, illetve kiállítások megnyitóira. Jelenleg az foglalkoztatja, hogy olyan formákat és kapcsolódásokat keressen, ahol a táncos a térben egy absztrakt elemként, egy térinstallációi szerves részeként is funkcionál. Unknown Text nevű friss formációjában többek közt szobrász férjével, Békési Ervinnel dolgozik együtt.
B. Szombati Anett

Tanítás

Budapest Tánciskola – Intenzív felvételi előkészítő kurzus – Kortárstánc
Az órákon általában a talajtechnikai elemek elsajátítására kerül először a hangsúlyt. Egy bemelegítéssel kezdünk, ahol a test átmozgatása mellett szerepet kap az izomzat erősítése is. Fontos a testmegismerés elméleti része is, így belülről kifelé haladva a csontok, izmok, ízületek analizálása segítségével tudatosan kezdjük el használni a testünket. A cél a puha testhasználat és a folyékonyság. Mindvégig arra törekszünk, hogy a legkevesebb plusz energia befektetéssel kivitelezzük a mozdulatokat, mégis a test adottságainak teljes kihasználásával. Az óra felépítése a fokozatosságon alapszik. A talajtól indulva egészen állásig különböző koordinációs készséget fejlesztő mozgássorokat tanulunk. Az óra végén pedig egy kötött koreográfia elsajátítása következik, ahol a tanult elemeket beépítjük és kísérletezünk a különféle mozgás minőségekkel egy anyagon belül.
Békési Szanett Kezdő Kortárstánc óra 

Budapest Tánciskola – Workshop Folyam – Léc-tánc
Hogyan tudunk táncosként még absztraktabbak lenni, és egy térinstallációt létrehozni, mozgatni, életre kelteni, egyfajta szimbiózisban lenni a tárgyakkal a színpadon? Ehhez fontos, hogy úgy tudjuk kezelni őket, mint ha a testünk szerves része lenne. Irányítani tudjuk, tudatosan mozogni velük, táncoltatni az egyébként statikus objekteket. Éppen ezért az óra elején mindig reflex-fejlesztő játékokkal hangolódunk rá a tárgyakkal való bánásra, megismerkedünk, megbarátkozunk velük. Ezután – akár egy kontakt órán – a fókusz a két test (jelen esetben a tárgy és az emberi test) fizikai kapcsolatán van és természetesen a csapatmunkán. Fontos az egymás közti bizalom megteremtése a veszélytelen játék érdekében, és a félelmek leküzdése az izgalmas dolgok születéséhez. Összefoglalva tehát együtt komponálunk, keresünk, kísérletezünk tiszta, kötött szabályok mentén.
A Léc-tánc kurzus szorosan kötődik az Insert című előadás alkotófolyamatához.

Motus Mozgásszínházi Egyesület – Kortárstánc
Békési SzAnett Kezdő Kortárstánc óra

BailArt – Kortárstánc

Alkotás

Insert | 2016
Koreográfus: Békési-Szombati Anett
Előadók: Békési-Szombati Anett, Oláh Balázs, Sessi Krisztina
Zene: Békési Ervin

Paradigma | 2016
Koreográfus: Békési-Szombati Anett
Előadók: Békési-Szombati Anett, Dömötör Luca
Installáció: Békési Ervin

Elhallgatott hétköznapok | 2015
Koreográfus, előadók: Békési-Szombati Anett, Tóth Laura
Közönség díj – Szóló Duó Nemzetközi Tánc Fesztivál, 2015